За мен

Здравейте,

Казвам се Красимира, живея в Пловдив и обичам да пътувам. Може да се каже, че това е едно от хобитата ми и си мечтая в бъдеще да посетя някои далечни и екзотични дестинации. Засега се ограничавам с Балканския полуостров и по-достъпни места в Европа.

Идеята за този блог дойде от удоволствието, което ми доставя както да разказвам за местата, на които съм била, така и да чета за чужди пътешествия. Често преди да тръгна на екскурзия, събирам в Интернет информация за градовете, които ми предстоя да видя. Не става въпрос само за сухите факти за града или страната – понякога е много по-полезно да прочетеш за нечии преживявания, за някое не чак толкова популярно място за снимки, къде се намира супермаркетът или в кое магазинче има най-голямо разнообразие от сувенири на добри цени. От тази гледна точка пътеписите могат да бъдат не само интересни, но и полезни. Аз винаги си водя записки и правя много снимки, когато пътувам, така че разполагам с доста информация.

Конкретният повод да реша да си направя блог беше пътуването ми до карнавалите в Ница и Мантон в началото на 2015 година. В Интернет не успях да открия пътепис по темата, който да ми даде информация за това, което ме интересуваше – дали си заслужава да си вземеш седящи места за шествието на цветята в Ница, кое от двете представления, дневното или вечерното, е по-впечатляващо и т.н. Обаждахме се на наши приятели и познати пътешественици, но никой не беше ходил, за да ни разкаже. Затова реших, че когато се върна, аз самата ще опиша преживяванията си.

Пътеписите съчетават три от хобитата ми – писането, правенето на снимки и пътуването. С фотография се занимавам съвсем любителски, макар че завърших курс преди време. По отношение на писането имам повече опит. Автор съм на няколко вече публикувани книги – сборника с разкази „Снежните пясъци на Хира” (ИК „Аргус”, 2008) и романите „Уроци по грим и горчив шоколад” (ИК „Хермес”, 2009), „Лабиринт с разноцветни конци” (ИК „Жанет 45”, 2015), "Седемте живота на Мая" (Сдружение Книги-игри, 2015) и "Смъртта е оправдание за всичко" (ИК "Весела Люцканова", 2015).

Надявам се пътеписите ми да са интересни и полезни. Ще се радвам на всякакви отзиви – коментари, предложения или поправки.

Приятно четене! :)