неделя, 29 януари 2017 г.

Фоторазходка: Дубровнишката ривиера и Цавтат


По време на екскурзията ми до Будва, Котор (за двата града в Черна гора, можете да прочетете ето тук) и Дубровник (повече ето тук) имаше един свободен ден за плаж с възможност да допълнителна екскурзия до Мостар. Радвам се, че избрахме тази възможност и съм щастлива, че пътуването се състоя, въпреки че желаещите бяхме на ръба на необходимия минимум. За Мостар и пътуването през Босна и Херцеговина ще разкажа отделно, но междувременно имахме възможност да разгледаме крайбрежието на север от Дубровник, което е изключително живописно. Именно него искам да покажа в този пътепис, както и симпатичното курортно градче Цавтат.

сряда, 18 януари 2017 г.

Дубровник


Дубровник е град с приятен средиземноморски климат и прекрасна архитектура във венециански стил. Той неслучайно е сред най-известните курорти на Хърватска и напълно заслужава славата си на „Перлата на Адриатика”. Старият му град е част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Посетих го след като бях видяла Будва и Котор (повече за тези градове в Черна гора можете да прочетете ето тук), но въпреки тяхното очарование и романтика, Дубровник ме порази с красотата си. Препоръчвам трите града да се разглеждат в тази последователност, за да не се засенчват един друг.