сряда, 27 юли 2016 г.

Международен фолклорен фестивал - Пловдив 2015


С наближаването на месец август с нетърпение очаквам поредното издание на традиционния фолклорен фестивал, който се провежда всяка година на Античния театър в Пловдив. Събитието няма нужда от реклама, защото е емблематично и много посещавано, но реших да споделя най-добрите си снимки от миналата година със съвсем кратки коментари. Това не е пътепис в прекия смисъл на думата, но според мен чудесно илюстрира идеята ми, че не е нужно да пътуваш надалече, за да научиш нещо ново и да си прекараш приятно. Достатъчно е да си отворен към света и да търсиш - събития, места, хора, възможности.


неделя, 3 юли 2016 г.

Моят поглед към Венеция


Венеция – никога не съм чувала толкова противоположни мнения за друг град. До такава степен, та понякога ми се струва, че има много Венеции и всеки турист посещава различна, негова си, която няма много общо с тези на останалите. Оттук и заглавието на този пътепис: това не е туристически справочник, а субективното ми усещане, което вероятно ще се отличава от това на някой друг.

За едни Венеция е прекрасен град на романтиката и любовта. Място пропито с история, а също и с истории. Мечтана цел за влюбените, които искат да се изгубят в криволичещите улички, сред старите живописни сгради, разхождайки се край каналите и пресичайки тесните мостчета.